icon love photo: love icon love.gif"

Monday, 21 April 2014

K A S I H I B U :')


Assalamualaikum ..Hari nie , kite banyak dengar pasal anak - anak la ni , campak mak mereka kat rumah orang tua - tua ..Allahu , sedihnye ..Sanggop buat mak sendiri macam tu ..Jangan jadikan sibuk sebagai alasan ..Kalau dulu time kite kekecik ..Mak kite mampu je jage kite..why not bile mereka dah berusia ..kite plak jaga kan ..Aku ade jiran nie..Mang salute dengan dye ..Pangkat dye mang besar ..Ley dikatekan selalu jugak la turun naik flight pi luar negara..Nak tahu nape aku salute ? even dye kaye , even berpangkat..Dye tak penah lupakan mak dye..mak dye nak pape..dye bagi..mak dye nak tu..nak ni..dye bagi..rasenye da banyak kali jugak la mak dye pi umrah ..sejuk perut mak dye..bukan takat mak dye je dye sayang and hormat..even mak mertua sekali pon..dye tak penah bezakan kasih sayang dye kat mak and mak mertua dye..Kalo nak tahu ..dye lelaki tau..bukan perempuan..terkejut tak?selalu kite tgk..zaman sekarang , lelaki banyak dengar cakap isteri..bukan tak boleh dengar langsong cakap isteri..but sumtimes, u've make ur own decision ..jangan disebabkan terlalu sayangkan isteri..kite tolak mak kite ketepi..

cube kite flashback balek..if kite buat mak kite..hidup kite penoh berkat tak?mesti hati kite tak tenteram je kan..hm..sedehnye bile tengok orang pinggirkan mak..kalo dulu sebelom kawen..kite cakap memacam..kite cakap yang kite sayang mak la..kite cakap yg kite akan jage mak kite la..but at the end..omong2 kosong je..Ingat,syurga di bawah telapak kaki ibu..and ayah kite pula kuncinye..

Thats why..Kalau kite nak hidop kite bahagia..duit tak kuar macam air..always la buat baek dgn mak and ayah kite..dyorg bukan takat ley wat kite bahagia..malah lebih dari tu..jaga and sayang mak korang tu..macam mane korang sayang mereka dari kecik..jangan disebabkan orang luar , kau pinggirkan mak and ayah kau..kau tolak nasihat mereka..

jangan..

menyesal kau satu hari nanti ..