icon love photo: love icon love.gif"

Friday, 13 June 2014

Akhiri Penantianku


Assalamualaikum . Agak lame tak menluahkan ape yang patot diluahkan . Right ? Hahaha . Allahu , rasa kejap je cek nie dah masok ke alam dewasa . Lepas nie , cek dah sibuk . Cek dah tak boleh macam dulu dah . Tido lambat , makan banyak and sebagainye tu . Hahaha . Cek dah mula melangkah ke IPTA . Macam2 Allah duga cek . Tapi cek tahu , Dia nak kan yang terbaek untuk cek . Mang mula2 tu , cek macam kecewa sikit . Bukan takat kecewa , luluh hati ni pon ado jugak . Wakakaka . Tapi plan Allah is better than my plan . Mulo2 tu , cek kecewa coz tak dapat tawaran U . Pastu , Allah duga cek lagi . Semua tawaran ipts , cek terlepas ( i means surat tawaran nye entah ke mane ..hahaha ) . Pastu cek dapat tawaran maritim . Belajar dekat Johor . Mara tanggung . Tapi entah tak tahu kenapa , cek tolak tawaran tu . Bukan sebab jaoh or sumthing else . Tapi sebab cek takde hati pulak nak belajar kos tu . Ayah and mak cek mang galakkan amek kos tu . nak2 mara tanggung . tapi nak wat camne kan . Allah dah rancang sumenye . At the end , cek dapat tawaran poli . Allah , mula2 tu mang tak terpikir nak masok poli . sebab hati cek nie , still berharap pada rayuan U . Then , cek amek mase untuk fikir . Pastu Allah gerakkan hati ni suh masok ke poli ..Allahu , agaknye mang rezeki cek kat sane agaknye . semua procedure nak msok poli , sume nye senang . even cek saje wat2 lambat . cam wat lambat untuk pembayaran la .. wat lambat untuk beli tu ini la . haha . benar la qada' dan qadar Allah tu tak ley dah kite nak ubah . then semalam , rayuan U dah keluar . cek tengok . cek dapat uitm . i dunno uitm mane . but bagi cek , bila sekali cek dah tawar hati . mang cek taknak da . pujuk la mcm mane sekali pon . cek taknak jugak . serupa cam uitm ni ha . awai2 cek mintak nak join hang . hang campak cek macam tu ja . hang tolak cek suke2 hati hang ja . cek kecewa . cek menangih (menangis) siang malam dok pikiaq pasal hang . pikiaq pasal nasib cek . mujur mr poli ada . dia lah yang sejuk kan hati cek . dia sanggup terima cek ni ha . hahahahaha . woi , dah mcm cakap sal pakwe pulak kan . hahaha . okay enough2 . stop joking . hahaha . ape2 pon , cek nak bagi kate2 semangat . for adik2 yg kat luar sana , ape2 , wat lah keputusan tu dengan Allah . bile kite rase down , rase tak terdaya , rase nak menjerit ke ape ke . ngadu lah dgn Allah . Allah takkan cakap "no" pada kite . yg penting kesabaran tu . mungkin pada awalnye kite takkan nampak hikmahnye . tapi lelame tu , baru kite tahu , nape Allah aturkan sume nie untuk kite . jangan putus asa okay . rezeki Allah tu sentiasa ada . jika bukan hari nie , mungkin esok , mungkin lusa atau mungkin hari2 berikutnya . Jujur cek nak cakap , jangan pikir belajar kat poli ni tak bagos . belajar kat memane pon same jugak sayang . tak guna jugak kalo kite belajar kt U yg up2 , tapi pointer kite , tak segempak name U kite . malu la kalo macam tu . hidup ni , tak perlu nk berlagak atau nak lekeh2 kan hidup org . mungkin hari ni kite ade kt atas . esok lusa , kite tak tahu kite ade kat mane . right ? cek nak ckp ni . cek masok poli ni pon , ramai je yg pandang cek semacam . cakap dkt cek cni  " ala , tak pandai la tu . thats why masok poli je ~ " " alaa...poli je ke ? tak gempak la ~" ..and macam2 la . tapi cek sabar je even dalam hati ni rase geram . haha . kalo ikot kn hati cek ni , lunyai jugak mulot org tu cek kejekan . Takpe , ade rzeki cek nanti . cek nak tunjukkan kat orang tu . yg budak poli cam cek nie pon bole berjaya . yg penting cek belajar ! cek nak balas jasa parents cek . itu je matlamat cek . lain2 , cek lom pikiaq lagi . nak cakap ape , cakap lah . cek dah lali dah . dah lenguh telinga ni dok dengaq ape org cakap . well3 , cek terkenal agaknye . tu yg depa rajin mengata cek . hahahaaha . eh okay la . cek nak stop da . babai my sayangs2 semua :) ..enjoy your holiday !